Jonas returnerer til MXGP med femteplass

Lørdag lå den latviske syklisten på 13. plass i kvalifiseringen, men søndag, i det første løpet etter start, satte han seg på pole position og etablerte seg på fjerdeplass. Jonas syklet jevnt og trutt, og selv om hans nærmeste følger lukket inn på den siste runden, forble han på fjerdeplass, og slo nederlandske Glen Koldenhoff med bare tre tideler av et sekund.

Seieren ble feiret av spanjolen Jorge Prado, som ble leder midt i løpet da den franske syklisten Romain Favre hadde en ulykke. Sveitseren Jeremy Sievers endte på tredjeplass bak Favre.

I det andre løpet startet Jonas på åttende plassering, men tapte mot spanjolen Ruben Fernandez og Coldenhof etter hvert som løpet gikk. Siever vant, Favre ble nummer to, men i en tett kamp ble tredjeplassen holdt av Frankrikes Maxime Reno, som var litt bak nederlandske Jeffrey Herlings, slovenske Tim Gajser og Spanias Prado og Alberto Forato.

Sievers vant etappen med 45 poeng, Favre var ett poeng bak, Prado ble tredje med 40 poeng, Herlings ble nummer fire med 31 poeng, og Jonas var ytterligere to poeng bak.

Før denne sesongens topp fire var Prado den ubestridte totallederen med 770 poeng, foran nærmeste følger Favre på 98 poeng, mens Sievers hadde 69 poeng færre. Jonas fikk 85 poeng på tre etapper og ble nummer 23.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Gajsers-laget fra Slovenia vant mesterskapet i 2022, og etterlot seg Jeremy Siever fra Sveits og Jorge Prado fra Spania. Den latviske motorsyklisten Jonass, som ikke startet på tre etapper, avsluttet sesongen på en niendeplass.

Se MXGP på Go3 Sport-kanaler og på neste generasjons Go3 TV!