Kasakhstan veltet et tomålsunderskudd for å slå Norge i straffesparkkonkurranse, Danmark tok seg av Ungarn

Midtveis i første omgang var stillingen 2-0 i favør Norge takket være scoringer fra Mikael Haga og Ule Julian Bjergvík-Holm, men i andre halvdel av tredje periode reduserte Maksim Muhametov Norges ledelse. . I andre omgang, mindre enn to minutter, nådde Den Haag stillingen 3:1, men i det 36. minutt hentet Valery Orekhov tilbake et mål og i det 12. minutt av tredje periode utlignet Nikita Mihailis, begge Kasakhstans hockeyspillere var foran. . i flertall.

Det ble ikke scoret mål i ordinær tid og deretter i ekstraomganger, og vinneren av kampen ble avgjort i straffesparkkonkurransen etter kampen, hvor hockeyspillerne fra Kasakhstan vant 2:1. Vinnersparket ble tatt av Roman Starchenko.

Kasakhstans landslag vant, selv om de hadde nesten dobbelt så mange skudd på mål (18:34).

Tidligere slo sveitsiske hockeyspillere Slovenia med en score på 7:0 (2:0, 1:0, 4:0). Latvia og Slovakia starter kampen på «Arena Riga» klokken 20:20.

Etter den første kampen i undergruppe B hadde Canada, Sveits og Tsjekkia tre poeng hver, Kasakhstan hadde to poeng, Norge hadde vunnet ett poeng, og Slovakia, Slovenia og Latvia hadde ingen poeng.

I mellomtiden i undergruppe A slo Danmark Ungarn 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) i Tammerfors.

Før kampen ble det danske laget akkompagnert av Winnipeg «Jets»-spiss Nikolaj Ehlers, som sørget for 1:0 i det 16. minutt og igjen utnyttet en 2:0 fordel midt i kampen. I det syvende minuttet av tredje periode hentet Istvan Sofron inn et mål, og fem minutter senere sørget Morten Poulsen for 3-1.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Skuddforholdet var betydelig til fordel for Danmark – 44:17.

Tidligere, i denne undergruppen, slo Frankrike Østerrike 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 1:0) i tillegg.

I undergruppe A samlet USA, Danmark og Sverige tre poeng hver, Frankrike to poeng, Østerrike ett poeng, men Tyskland, Finland og Ungarn klarte ikke å få poeng i den første duellen.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper, med åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag. De fire beste lagene i hver undergruppe fortsetter medaljekampen i kvartfinalen, mens de svakere lagene i begge grupper forlater de sterkere divisjonene, med Polen og England i 16-delsfinalen neste år.

I fjor vant Finland verdensmesterskapet, og slo Canada i den avgjørende kampen.

Verdensmesterskapet, arrangert av de finske byene Tammerfors og Riga, varer til 28. mai.