Landslaget ønsker å se fotballspilleren fra Latvia Cirkinas, Irland er også interessert i ham / Artikkel

Den 21 år gamle Tottenham Hotspur-studenten Cirkin deltok i 28 Championship-kamper denne sesongen og scoret fem mål. Cirkin har et irsk pass, men foreldrene hans er fra Daugavpils.

Det irske landslaget uttrykte også interesse for fotballspilleren, som ikke lenger vil kunne representere Latvia hvis han går glipp av en eneste kamp. Fotballspilleren er også i det engelske ungdomslaget.

«Det er aktiv kommunikasjon med Cirkina, og vi har formidlet vår visjon til ham eksternt. Vi har meldt interesse for å se ham på landslaget, men avgjørelsen er hans. Det er også viktig at han er villig og motivert. «, understreket Kazakevičs.

Det er ingen kommunikasjon med midtbanespiller Daniel Ontužanas, som tidligere spilte for det latviske landslaget, fordi han ikke har spilt for klubben på lenge og det er forståelig at han ikke ønsker å spille for landslaget for øyeblikket. Midtbanespiller Čebrails Makreckis, som spiller på det latviske ungdomslandslaget, har fått utdelt.

«I forrige periode stolte vi på Ontužanas, men på grunn av omstendighetene han kjente til, bestemte han seg for ikke å gå til leiren. «I Makreckas tilfelle bekreftet han nok en gang at han ikke er interessert i å representere det latviske landslaget for øyeblikket,» gjentok Kazakevičs.

Sammenlignet med mars-leiren var ikke keeper Pavel Šteinbor, forsvarsspillerne Kaspars Dubra og Emils Birka, midtbanespillerne Artūrs Zjuzins og Renārs Varslavāns inkludert på listen over kandidater. Mens Kazakevičs leder landslaget, kan døren til landslaget bli stengt for Shteinbor og Zyuzin på grunn av disiplinære brudd.

Dainis Kazakevičs om statusen til Pavel Šteinbor og Artūrs Zjuzins i sammenheng med landslaget

«Beslutningen jeg tok vil forbli innenfor laget. Det vil ikke komme noen kommentarer fra min side,» sa Kazakevičs, som har diskutert situasjonen med de to fotballspillerne. Kazakevičs svarte også at han var tydelig på Steinbor og Zjuzins fremtid i landslaget på neste møte, uten å gi uttrykk for sin avgjørelse offentlig.

Keeperne er Roberts Ozols, som har spilt 15 kamper for landslaget, samt Nils Toms Puriņš og Jānis Beks, som aldri har spilt for landslaget før nå. Dette er den første innkallingen til landslaget for 20 år gamle «Metta»-keeper Beck.

«For øyeblikket er det to veldig reelle kandidater til å spille, mens Jānis har oppgaven i den første leiren og gjennom året å vise seg godt og etablere seg på landslaget. Vi skal velge keeper, evaluere det vi har sett i laget. treningsprosess i en uke og også se hvilken spillestil vi vil velge. Tredjekeeperens posisjon er ikke den samme – å øve etter. Vi snakker med spillere som vi kan stole på i fremtiden,» sa Kazakevičs om Bekas valg for landslaget.

Kazakevičas-ledede latviske landslag starter leiren på søndag nesten for full styrke. På leirens første dag vil bare Raimonds Kroļļ være fraværende, hvis representanter «Spezia» skal spille omkamp 11. juni for å forsvare sin plass i den italienske Serie A.

16. juni spiller det latviske landslaget kamp mot Tyrkia på «Skonto»-stadion, og 19. juni spiller de mot Armenia. Latvia startet utvelgelsessyklusen med et 0:1-tap mot Wales, men de måtte fortsatt møte Kroatia i kvalifiseringen.

Vinnerne av de to første plassene av de ti gruppene vil delta i den endelige turneringen, mens ytterligere tre deltakere i den endelige turneringen vil bli avgjort i mars 2024 i Nations League A, B og C «play-off»-kamper.

EM vil finne sted i ti byer i Tyskland fra 14. juni til 14. juli 2024.

De nåværende europamesterne er Italia som i 2021 slo England i finalen i London på straffe.

Kandidater til det latviske fotballaget i kvalifiseringskampene til EM 2024

Målvakt: Roberts Ozols («Auda»), Nils Toms Puriņš («Riga»), Jānis Beks («Metta»);

Forsvarer: Roberts Savalnieks, Mārcis Oš, Elvis Stuglis, Vladislavs Sorokins (alle – RFS), Raivis Andris Jurkovskis, Antonijs Chernoordys (begge – “Riga”), Daniels Balodis, Maksims Toniševs (begge – “Valmiera”);

Midtbanespiller: Dmitrijs Zelenkovs, Jānis Ikaunieks (begge – RFS), Dāvis Ikaunieks («Jablonec», Tsjekkia), Andrejs Ciganiks («Widzew» fra Lodz, Polen), Alvis Jaunzems («Valmiera»), Eduards Emsis («Egnatia» fra Rogozhina , albansk), Kristers Tobers (Gdansk «Lechia», Polen), Aleksej Saveljevs, Denis Melniks (begge – «Auda»), Eduards Dashkevičs («Riga»);

Framover: Vladislavs Gutkovskis («Rakow» fra Czestochowa, Polen), Roberts Uldričis («Cambuur» fra Leeuwarden, Nederland), Raimonds Krollis («Spezia», Italia), Marko Regza («Riga»).

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende et stykke tekst som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter feil knappen for å sende tekstbiter for retting til redaktøren!

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *