Latviske ishockeyspillere vant triumferende bronsemedaljer ved verdensmesterskapet. Høydepunkter / artikler

Latvias to mål ble scoret av Kristiāns Rubīns, som også scoret det avgjørende målet i ekstraomgangene, samt Roberts Bukarts og Jānis Jaks. I denne kampen ble Oskars Batnia kåret til lagets beste vinner.

På arenaen i Tammerfors ble den latviske nasjonalsangen spilt etter seieren

Det latviske landslaget holdt ikke ettmålsledelse to ganger, men klarte å vinne en kamp som i den siste tredjedelen gikk i ugunstig retning for laget.

Kristians Rubin scoret vinnermålet

Mot slutten av ordinær tid utlignet det latviske landslaget, men i det andre minuttet av ekstraomgangene la Rubīns til bronsepoeng i kampen.

I en produktiv første tredjedel kunne det latviske landslaget utnytte to angrepsmuligheter som ikke var nok til å gå inn i pausen mens de tok ledelsen.

Robert Buckart avslørte resultatene

Rihards Bukarts satte det latviske landslaget foran, og gjorde flertallet av poengene gjennom straffekast foran mål.

Jānis Jaks gjør det til 2:1

Selv om USA utlignet, tok Jaks tilbake ledelsen for Latvia ved å dytte ballen over mållinjen foran mål.

Kristiāns Rubīns sørget for uavgjort 3:3

I den siste tredjedelen brakte Rubīns igjen håp til det latviske landslaget med et langt og nøyaktig skudd.

For første gang avsluttet latviske hockeyspillere verdensmesterskapet i en premiekamp.

Dagen før tapte latviske hockeyspillere mot Canada (2:4) i semifinalen i Tammerfors, mens det amerikanske landslaget anerkjente det tyske landslagets overlegenhet i ekstraomgangene (3:4). Tyskland og Canada møtes i gullfinalen søndag kveld.

Etter feil i starten av turneringen mot Canada og Slovakia, vant det latviske landslaget alle påfølgende kamper i gruppen mot Tsjekkia, Norge, Slovenia, Kasakhstan, Sveits, og slo også Sverige i kvartfinalen i Riga. Aldri før i verdensmesterskapets historie har Latvia vært blant de fire sterkeste lagene.

Resultater av avstemningen om den beste hockeyspilleren til det latviske landslaget i kampen mot USA