Latviske volleyballspillere slo Østerrike i den første kampen i semifinalen i Silver League. Hovedhendelser / Artikler

Atvars Ozoliņš scoret 15 poeng for vinnerne, Renārs Pauls Jansons la til 14 poeng, og Kristaps Šmits scoret 13 poeng.

Første sett med episoder

Begge lag opptrådte forsiktig i starten av kampen, men det latviske landslaget gjorde færre feil og ledet 15:9 midt i første sett. Østerrike ble sterkere og reduserte Latvias ledelse til to poeng etter tre poeng på rad (17:15). Til slutt spilte Latvia overbevisende, Vladislavs Blumbergs var effektiv i angrep og gjestene vant settet 25:19.

Andre sett med episoder

I starten av det andre settet var følelsene høye og Renārs Pauls Jansons fikk gult kort, men dette hindret ikke det latviske landslaget fra å holde seg i ledelsen med noen få poeng. Janssons gode arbeid på blokken bidro til å bygge en 11-6 ledelse. Østerrikes forsøk på å oppnå en gunstig pause var resultatløse, og det andre settet endte med at Latvia vant 25:19.

Bortsett fra det, i starten av tredje sett, var det latviske landslagets overlegenhet synlig med gjestene som ledet 9:4. Østerrike klarte fortsatt å redusere motstanderens ledelse til 12:11, men det latviske landslaget jobbet effektivt og hjemmelaget klarte ikke å ta ledelsen. Det latviske laget tok tilbake en mer komfortabel ledelse 19:13, men hjemmelaget gjorde feil selv i enkle situasjoner, noe som gjorde at de ikke hadde noe håp om å forfølge suksess. Latviske volleyballspillere tok ledelsen i det siste settet med 25:19 og feiret en overbevisende seier i kampen.

En plass i semifinalen ble sikret av det latviske landslaget ledet av hovedtrener Michal Gogol med seier i gruppeturneringen, hvor de to ganger beseiret volleyballspillerne på Færøyene og Kypros.

Landslagene til Kypros og Ungarn møttes i den andre semifinalen. Også i finalen skal to kamper spilles hjemme og borte.