Lederen for NATOs generalsekretærs kontor kalte «én mulig løsning» hvordan man kan avslutte krigen for Ukraina

«Jeg antar at en løsning vil være at Ukraina gir opp sitt territorium og aksepterer NATO-medlemskap i retur,» sa han mens han talte i den norske byen Arendal, rapporterte Meduza.

Han understreket at Ukraina selv må bestemme når og under hvilke betingelser de ønsker å forhandle med Russland (dette er NATOs generelle posisjon).

«Når det gjelder spørsmålet om Ukrainas fremtidige medlemskap i NATO, har det blitt oppnådd betydelige fremskritt. Alle er interessert i å forhindre en gjentakelse av krig, sa Jensen.

«Russland står overfor enorme militære vanskeligheter, og det virker urealistisk at det kan ta over nytt territorium. – Akkurat nå er det viktige hva Ukraina kan få tilbake, sa han til VG.

På spørsmål fra en avisjournalist om NATO mente at Ukraina måtte gi fra seg territorium for å få fred med Russland og bli medlem av alliansen, svarte Jensen at diskusjoner om mulig status etter krigen allerede var i gang, og spørsmålet om slike innrømmelser. det meste av Russlands territorium utvikles av andre land.

– Jeg sier ikke at det må være slik. Men dette kan være en mulig løsning, sa Jensen.

Presserepresentanten for Utenriksdepartementet i Ukraina, Oleh Nikolenko, kommenterte uttalelsen til sjefen for NATOs generalsekretærs kontor, Stian Jensen, om at et av de mulige alternativene for å få slutt på krigen er Ukrainas overgivelse. del av sitt territorium i bytte mot NATO-medlemskap.

«Snakk om at Ukraina skal bli med i NATO i bytte mot å gi fra seg noe av Ukrainas territorium er fullstendig uakseptabelt. Alliansen, som Ukraina, handler ikke med territorium,» skrev Nikolenko på Facebook.

Nikolenko la til at NATO-tjenestemenns «bevisste eller ubevisste» deltakelse i å lage en slik fortelling «tjener Russlands interesser».

På NATO-toppmøtet i Vilnius i juli ble alliansemedlemmene enige om å forenkle prosessen med Ukrainas inntreden i den militærpolitiske blokken, mens «de syv store»-landene vedtok en uttalelse om sikkerhetsgarantier for Ukraina. Ukraina har startet forhandlinger om sikkerhetsgaranti med USA og Storbritannia.

Russlands president Vladimir Putin uttalte i en kommentar til G7-avgjørelsen at Ukraina har rett til å garantere sin egen sikkerhet, men at dette ikke skal undergrave Russlands sikkerhet. På tampen av en fullskala invasjon av Ukraina av russiske tropper, krevde Putin – praktisk talt i sen form – sikkerhetsgarantier fra Vesten, inkludert en garanti for at Ukraina ikke ville bli med i NATO.

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *