New Zealand kvinnefotballspillere startet verdensmesterskapet med den første seieren i historien. Høydepunkter / artikler

Begge lag avsluttet første omgang uten å score mål, men skuffet ikke tilskuerne som fylte de 40.000 tribunene på «Eden Park»-stadion. New Zealand angrep med lidenskap og truet målet, men det norske landslaget presterte feilfritt i forsvar. Nordmannen, kampens favoritter, var nærmest scoringen, men Rebecca Stott klarte å slippe ballen i de siste øyeblikkene for å passere Ada Hegerberg, som så ut til å ha skutt sikkert på mål.

New Zealand leder

I starten av andre omgang åpnet imidlertid det newzealandske landslaget scoringen med et raskt angrep – Hanna Wilkinson avsluttet presist Jackie Hands pasning fra sidelinjen i det tredje minuttet etter pause.

I et forsøk på å beskytte ledelsen falt New Zealand-laget gradvis tilbake på defensiven, og ga motstanderne mer ballbesittelse. Norge utlignet nesten i det 81. minutt, men ballen ble reddet over tverrliggeren etter Tuva Hansens kraftige frispark.

New Zealand bommet på et straffespark

Byggingen av målet reddet også det norske landslaget – for Hansens håndball i 16-meteren dømte dommeren straffe etter å ha sett episoden på video. Ria Percivals skudd traff imidlertid tverrliggeren fra 11 meter.

De New Zealandske kvinnene deltar i VM-sluttspillet for sjette gang, men har ikke vunnet en kamp så langt. Enda bedre for det norske landslaget som vant VM i 1995, men som ikke har tatt medalje siden den gang.

Så torsdag, i åpningskampen til den andre gruppe B-finaleturneringen i Sydney, slo vertene Australia Irland 1-0. Stefania Catley scoret vinneren i det 52. minutt fra et straffespark.

KONTEKST:

Verdenscupen varer til 20. august, med deltagelse av 32 landslag i finaleturneringen for første gang, som ble delt inn i åtte grupper på fire lag i første omgang. Frem til 3. august spiller grupper i New Zealand og Australia en round-robin-turnering, hvoretter de to beste lagene går videre til 16-delsfinalen.