Norge bøtelagt eierne av Facebook og Instagram for å ha samlet inn personopplysninger til målrettet annonsering

Fra 14. august vil «Meta» bli bøtelagt med én million kroner per dag i forbindelse med byråets beslutning 14. juli om å «midlertidig forby adferdsbasert annonsering på Facebook og Instagram».

Lederen for den internasjonale avdelingen til «Datatilsynet», Tubias Yudins, uttalte at Metas «adferdsreklame» «inkluderer påtrengende overvåking av brukere, som negativt påvirker deres rettigheter til databeskyttelse og informasjonsfrihet», i tillegg dekker plattformen færre beskyttede grupper , for eksempel «unge mennesker, eldre og mennesker med kognitive funksjonshemninger.»

Den 17. juli kunngjorde «Datatilsynet» at «Meta»-plattformen ble midlertidig forbudt å bære adferdsannonser, og det USA-baserte selskapet hadde frist til 4. august på seg til å iverksette korrigerende tiltak.

Yudin uttalte at straffen ble fastsatt fordi Meta ikke overholdt byråets forbud.

Det sosiale medieselskapet kunngjorde i forrige uke planer om å be brukere i EU, Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet og Sveits om å bekrefte deres samtykke til å motta målrettet reklame.

I januar avviste europeiske regulatorer Metas tidligere brukte juridiske begrunnelse om «legitime interesse» i å samle inn brukernes personlige data for målrettet annonsering.

Yudins understreket at disse endringene er positive, men ulovlig behandling av personopplysninger fortsetter fortsatt å forekomme.

Meta meldte i pressetjenesten at selskapet vil anke den norske regulatorens vedtak fordi selskapet etter sin vurdering har oppfylt regulatorens krav.

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *