Norge bøter Meta 100 000 dollar per dag

Norge vil bøtelegge Meta, eier av de sosiale nettverkene Facebook og Instagram, en bot på én million norske kroner (98 500 dollar) per dag fra 14. august, sa den norske regulatoren med ansvar for ukrenkelighet til Reuters i går personopplysninger, rapporterte BTA.

Regulatoren advarte 17. juli om at Meta ville bli bøtelagt dersom den ikke tar tak i personvernbruddene som er identifisert av norske myndigheter.

Foreløpig er det ingen kommentarer fra «Meta» til informasjonen om avgjørelsen til den norske tilsynsmyndigheten.

Regulatoren sa at det var ulovlig i Norge for Meta å samle inn data om brukere, for eksempel deres fysiske plassering, og bruke den til å målrette dem med spesifikke annonser. Denne praksisen, kalt atferdsreklame, er en forretningsmodell som brukes av store teknologiselskaper, bemerker Reuters.

«Meta» har frist til 4. august på å bevise overfor den norske tilsynsmyndigheten at de har rettet opp uregelmessighetene.

Regulatoren presiserte at dagmulkten trer i kraft 14. august og at dens gyldighet strekker seg til 3. november. Boten kan imidlertid bli permanent dersom den norske regulatoren henvender seg til European Data Protection Supervisor, som har fullmakt til å gjøre boten permanent dersom han er enig i vedtaket til den norske regulatoren.

Hvis du ønsker å støtte uavhengig kvalitetsjournalistikk i «Sega»,
du kan donere via PayPal

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *