Norge har godkjent 19 olje- og gassleteprosjekter
Foto av Steffen Trumpf (dpa/Scanpix).
Norge kunngjorde onsdag at de hadde godkjent 19 olje- og gassprosjekter på landets kontinentalsokkel og sa at den totale investeringsverdien vil overstige 200 milliarder. Kroner (17 milliarder euro).

– Disse prosjektene er et viktig bidrag til Europas energisikkerhet, sa Norges olje- og energiminister Terje Aasland.

Han understreker at Norge er den eneste nettoeksportøren av olje og gass i Europa, og sa at disse prosjektene vil sikre ny produksjon fra andre halvdel av dette tiåret for å opprettholde Norges store tilbud.

Prosjektene består av nye forekomster, fremføring av eksisterende forekomster og investeringer i prosjekter for å øke produksjonsvolumet.

Norge, et av de rikeste landene i verden takket være sine enorme olje- og gassreserver, kunngjorde tidligere denne måneden at de planlegger å åpne deler av sin kontinentalsokkel for kommersiell dypvannsboring som en del av landets strategi for å søke nye økonomiske muligheter for å redusere avhengighet fra olje- og gassindustrien.

Konflikten i Ukraina har økt Norges inntekter ettersom europeiske land som tidligere var avhengige av Russland, ser etter alternative energikilder. Norge har imidlertid avvist anklagene om at de tjener på krigen i Ukraina.


Det er forbudt å reprodusere informasjonen til BNS nyhetsbyrå i offentlige informasjonsverktøy og på internettsider uten skriftlig samtykke fra UAB “BNS”.

Velg selskapene og emnene som interesserer deg – vi vil informere deg i et personlig nyhetsbrev så snart de er nevnt i «Verslo žinija», «Sodra», «Registrų centura», etc. i kildene.

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *