Norske fjorder – verdens mest imponerende naturlandskap / Dag

Reise til Norge – nyttig informasjon


Norge er det mest fjellrike av Norden, og ligger på den vestlige kanten av den skandinaviske halvøya, og navnet betyr passende «veien mot nord.» Under istiden var nesten hele territoriet til dagens Norge dekket av et tykt islag – det var dette islaget som «gnagde» landets mest kjente severdigheter da det smeltet. Senere ble fjordene fylt med istidssmeltevann.


Ønsker du å se fjorder og fosser, anbefales det å reise til Norge om sommeren, juni, juli og august, når temperaturene er behagelige. På den annen side, hvis du vil «jage» det vakreste nordlyset i verden, er et passende tidspunkt september til mars. For øvrig er klimaet i Norge enda kjøligere enn det ser ut til, etter plasseringen på kartet å dømme – det gjøres kjøligere av den varme nordatlantiske strømmen.


Riga-Norge: hvordan komme seg dit?


Den enkleste måten å komme seg fra Riga til Norge på er selvfølgelig fly. Det er praktisk å fly til Norge – du kan velge en av direkteflyvningene fra Riga. Kjøper du billetter i tide vil prisen være veldig hyggelig. Vi tilbyr også reiser til Norge med organiserte utfluktsprogram – da slipper du å stresse i det hele tatt og du kan definitivt spare penger.


Flyreiser til Norge fra Tallinn og fergeturer er også tilgjengelig – alle som er betatt av fjordene kan velge den mest passende måten å nå målet. Flyreiser til Norge tar bare noen få timer, og lar deg nå det vakre landet med fjell og troll.


Norske fjorder og andre naturunder


Fjorder i Norge er en lang, smal bukt med en steinete, bratt strand – lengden er vanligvis flere ganger bredden. De mest kjente fjordene du må se når du besøker Norge er:


  • Geirangers – mange anser det som den mest egnede fjorden for å bli kjent med landskapet som denne smale og lange bukten byr på. Denne fjorden, som andre, lar deg også beundre fossene – de imponerende Seven Sisters and Bride’s Veil.
  • Dramatisk Sognefjords – den nest lengste fjorden i verden, som strekker seg 219 kilometer innover i landet og ikke forgjeves kalles fjordenes konge. Greinene til denne fjorden er ikke mindre imponerende.
  • Nerejfjord – den smaleste, men mest kjente og, ifølge mange, den vakreste grenen av Sognefjorden. De omkringliggende fjellene er 1700 meter høye noen steder med fantastisk utsikt.

En tur til Norge ville ikke vært komplett uten å se landets imponerende fossefall. Ti av de 30 høyeste fossefallene i verden ligger i dette skandinaviske landet! Den beste tiden å se det er mai og juni, når smeltevann kommer inn i fjellelven, noe som gjør fossen enda mer imponerende.


I tillegg til de allerede nevnte Seven Sisters-fossene, anbefales det å besøke Vetisfossen, den høyeste fossen i Europa, som også byr på utmerkede turstier. Og hva skulle vi gjort uten den populære turistattraksjonen Låtefossen!


En annen fin måte å nyte den spektakulære utsikten over Norges fjordregion er den berømte Flåmsleden, en 20 kilometer lang jernbane som tilbyr en forståelse av Norges spektakulære natur, inkludert Kjosfossen og Rjoandefossen. En veldig populær turistattraksjon.


Ikke bare fjorder


Norge byr imidlertid ikke bare på naturlandskap, men også spennende byliv – fra hovedstaden Oslo, omgitt av skog og fjell, hvor du må besøke Holmenkollens springbrett, til Bergen med gamlebyen. På den annen side er den virkelige perlen Olesunna (Ålesund), en pittoresk havneby kjent for sin jugendarkitektur.


Hva skal du ha med hjem fra Norge? Mange fantastiske historier, minner og bilder – og selvfølgelig den typiske norske osten Gjetost – fargen ligner litt på vårt eget gotiske godteri, men smaken er søtlig blandet med salt og syrlig smak.john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *