Norske skiskyttere vinner blandet stafett i verdensmesterskap, Latvia holder seg halvveis / Artikkel

Annija Keita Sabule og Baiba Bendika startet det latviske laget på 4×6 kilometer stafett, men Aleksandrs Patrijuks og Edgars Mise kom ikke inn på banen, fordi laget ble forbigått med en runde og før konkurransen i det hele tatt var over, ble de rangert som nummer 25. i en kvartettkonkurranse fra 26 land.

Vinnerne ble Ingrid Lanmark Tandrevold, Marte Olsby Reiselanna, Sturla Holm Legreid og Johannes Tinjes Bä, og kom i mål på én time, fire minutter og 41,9 sekunder. Sølvvinnerne Italia var 11,6 sekunder bak, mens bronsemedaljen gikk til det franske laget som var 55,9 sekunder bak mesterne. Mesteren ble heller ikke stoppet av rundestraffen som Tandrevold fikk på første etappe.

Sabule brukte tre ekstra runder i den første omskytingen og kom tilbake til en siste 26. plass på banen, mer enn ett minutt bak lederen, Italias Liza Vitoci. Sabule hadde igjen et ekstraskudd på den andre skuddlinjen, men kom ikke videre, og Bendika startet den nest siste etappen, nesten fire minutter bak de franske lederne.

Bendika trengte to ekstraomganger i det første skuddet, noe som ikke hindret ham i å komme tilbake på sporet i sluttsekundene, men med et underskudd på over et halvt minutt mot sin nærmeste rival som lå høyere på resultattavlen. Etter å ha truffet alle målene i det andre skuddet med en ekstra kule, forble Baiba på 25. plass, men klarte ikke å overlate stafettpinnen til Patrijuk.

Fortsetter den første uken av mesterskapet, konkurreres kvinnenes sprint-arrangement på fredag, herrenes sprint-arrangement på lørdag, og medaljevinnerne for forfølgelsesarrangementet kunngjøres på søndag for både menn og kvinner. I løpets andre uke frem til 19. februar fortsetter konkurransen om premie i de individuelle distansene, 1+1 blandet stafett, samt herre- og damestafettene, men de endelige medaljene fordeles på stafettnumrene. distanse med samme start.