«Orkla» investerte mer enn 100 millioner euro i den største kjeks- og vaffelfabrikken i Baltikum / Artikler

Den nye planten lukter jul. Et tonn pepperkaker passerer gjennom ovnen hver time langs en av 13 rader. Og dette er ikke den største styrken. Fra mandag til fredag ​​jobbes det i tre skift hele døgnet.

«Orkla Biscuit Production» produkt- og utviklingssjef Emils Kozlinskis sa at dette er selskapets største investering i næringsmiddelindustrien de siste 20 årene: «Vi kan ikke engang forestille oss hvor viktig dette trinnet er!»

Selve fabrikken har et område på 3,2 hektar.

Produksjonskonsentrasjonen i Adaži har også en salt smak –

etter at «Orkla» bestemte seg for å flytte hele produksjonen av kjeks og vafler til Latvia, og stengte fabrikken i Gøteborg.

Johans Udins, styreleder i «Orkla Biscuit Production», sa at denne beslutningen ble tatt i 2018 og var en lang prosess, der det svenske teamet gjorde en ekstraordinær jobb. For eksempel overførte svenskene all sin kunnskap til latviske teknologer slik at oppskriften og smaken på kaken ikke endret seg. «Latvia er et bra sted å investere av flere grunner. For eksempel er tilgjengeligheten av råvarer og mel en av de avgjørende faktorene. Og selvfølgelig – menneskene!» sa Udin.

Produksjonsteknolog Aleksandra Pliska bekreftet også kunnskapsgevinsten: «Vi tok den kunnskapen og prøvde å presentere alt her som det er».

Nå overvåker Pliska køen av kaker og vafler allerede ved Ādaži fra balkongen. Noen linjer er 400 meter lange og databehandling spiller en stor rolle.

«Jeg elsker alt som beveger seg! Det er jobben vår også! Hvis det stopper, løper jeg for å finne ut hva som skjer og hjelpe!» sa Pliska.

I mellomtiden avslørte Kozlinski at fabrikken vil gi muligheten til å utveksle produkter:

«Å introdusere nordmenn for eldgamle latviske oppskrifter. Og latviere – for svenske og norske kaker.»

Det nye produksjonsanlegget har møtt nysgjerrighet. Nordmenn begynte å klage på at alle kakene så for like ut. «Nordmennene ville ha en kake med hull. Og vi forklarte at det var umulig å få en slik effekt!» sa Kozlinski.

Den offisielle åpningen av fabrikken finner sted torsdag 14. september. Kjeks og vafler skal produseres i Adaži for det svenske, norske, finske, estiske og latviske markedet.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende et stykke tekst som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter feil knappen for å sende tekstbiter for retting til redaktøren!

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *