Russland er ikke redd for NATO, men for Ukraina: Den russiske hæren på grensen til Norge er på et minimum

Den russiske hæren, stasjonert i Arktis nær grensen mellom Russland og Norge, er mye mindre enn før krigen startet i Ukraina. Denne nyheten ble annonsert av general Erik Krisofferson, sjef for den norske generalstaben. Kristofferson talte på et møte med NATOs stabssjefer i Oslo.

Den russiske hæren beskytter ikke Russland som en prioritet mot NATO

Ifølge den norske generalen opprettholder Russland kun 20 % og enda færre militære enheter på grensen til Norge i Arktis enn før invasjonen av Ukraina. Ifølge Kristofferson viser dette tydelig at den russiske diktatoren Vladimir Putin, ettersøkt av Den internasjonale straffedomstolen i Haag for systematisk kidnapping av ukrainske barn, er fullstendig klar over at NATO ikke utgjør noen trussel mot Russland.

Mer: Game of Thrones: Krigen mellom NATO og Russland i Arktis: er den uunngåelig?

«På vår grense, på den russiske grensen, er det kanskje 20 % eller færre russiske styrker enn før 24. februar 2022. Hvis Putin trodde at vi truet Russland, kunne han ikke flytte troppene sine inn i Ukraina for å føre krig der,» la til. » kommenterte general Kristofferson, sitert av The Straits Times, ifølge Reuters.

Ifølge admiral Rob Bauer, som leder NATOs militærkomité, er den samme situasjonen observert langs grensen til Finland (1300 kilometer). «Russland vet at NATO ikke utgjør noen trussel fordi vi ikke har til hensikt å angripe det. Ellers ville det ha reagert helt annerledes på Finlands medlemskap,» sa Bauer.

Mer penger til de sårede og drepte enn til hærens lønn: Putins eventyr i Ukraina (VIDEO)

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *