Russland overtar forlaget til Nobels fredsprisvinner
Dmitrij Mutarov. Foto av Natalia Kolesnikova (AFP / Scanpix).

I følge et dekret publisert mandag, overførte Russlands president Vladimir Putin midlertidig forlaget under kontroll av Nobels fredsprisvinner, den russiske journalisten Dmitrij Muratov, til statlig kontroll.

Det norske forlaget Amedia i 2022. I april overlot selskapet kontrollen over det russiske trykkeriet det fortsatt eier til D. Muratov, og hevdet at Amedia ikke kunne fortsette sin trykkevirksomhet i Russland på grunn av Maksvas handlinger i Ukraina, meldte Reuters.

I år har V. Putin allerede signert dekreter der Russland overtok fire selskaper fra franske Danone, danske Carsberg, finske Fortum og tyske Uniper.

Den tidligere Amedia-monen omtales fortsatt som et firmanavn i Russland. Dekretet overførte ledelsen av trykkerier i fem byer til det føderale forvaltningsbyrået Rosimuestvo.

Det viser seg at Russland D. Muratov, redaktør for den uavhengige publikasjonen Novaya Gazeta, trakk en utenlandsk agent SRA i begynnelsen av september.

Tidligere brukte Novaya Gazeta Amedias trykketjenester, men i 2022. Avisen sluttet å publisere i Russland som svar på lover som setter strenge straffer for å diskreditere de såkalte handlingene til det russiske militæret i Ukraina.

Siden den gang har mange av journalistene flyttet til Latvia, hvor de redigerer nettpublikasjonen Novaja Gazeta. Europa.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg og vi informerer deg i et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i Business, Sodra, Registersenter, etc. i gamle.