Star FM-nyheter 25. august: en markant nedgang i opplæringen av begavede studenter i Latvia, de ukrainske væpnede styrkene utfører operasjoner på Krim

Silina har invitert representanter for de fire politiske maktene til samtalene, og sagt at hun vil prøve å bli enige om en bredest mulig koalisjon. Bare i går erkjente Siliņa at en fempartimodell var umulig og at en firepartikoalisjon, bestående av «Jaunā Vienotība», «Apivienais listis», ZZS og National Unity eller «Progressives», var mer realistisk.

Politikere uttrykte også tvil om hvorvidt de fem partiene som var involvert i forhandlingene ville være i stand til å bli enige om å jobbe i én regjering, så spørsmålet om hvilken side eller hvilket parti som ville forbli «bak rådet» var et presserende spørsmål.

Nasjonalforeningens prioriteringer i forhandlinger om å danne en ny koalisjon var sikkerhet, det latviske språket, gjenopplivingen av nasjonen og å forhindre virkningene av russisk innflytelse og okkupasjon, sa Jurģis Klotiņš, nestleder i forbundets Saeima-fraksjon.

Den offentlige initiativportalen «Manabalss.lv» har begynt å samle inn underskrifter for å avvise den foreslåtte endringen av immigrasjonsloven, som vil gi russiske statsborgere bosatt i Latvia ytterligere to år på å bestå en latvisk språkprøve for å fortsette å bo i Latvia på lovlig vis. Dette initiativet har som mål å opprettholde vilkår for tilbakekall av oppholdstillatelse for de som ikke har bestått eller ikke har levert søknad om å bestå den nasjonale språkprøven innen 1. september.

I skolerangeringen utarbeidet av Ata Kronvalda Foundation, opprettholder Daugavpils-Lyceum High School of Technology en ledende posisjon i den store gruppen av skoler, i den lille gruppen – RTU Technical High School, og i rangeringen av offentlige videregående skoler – Riga Statens videregående skole 1. Riga State Gymnasium 1 fortsetter å ta førsteplassen i «Star Rating», som oppsummerer skolene med de beste resultatene fra internasjonale olympiader. RTU Technical High School opprettholder andreplassen etter den summariske suksessen til studenter i internasjonale olympiader, mens Riga French Lyceum tar tredjeplassen i år.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Reklame

Presidenten for stiftelsen, Henriks Danusevič, gjorde oppmerksom på at det i år har vært en markant nedgang i opplæringen av begavede elever og deres fremgang i realfag, noe som delvis kan ha sammenheng med problemet med skolereform – det tar tid, energi og penger til å jobbe med talentfulle elever.

I fjor ble om lag 13.000 barn som hadde forhåndsbestilt ikke tatt med til barnesykehus for legekonsultasjoner eller undersøkelser, meldte TV3. Spesialister ved Barnesykehuset er bekymret for denne trenden, da det er uklart om barn hvis foreldre ikke tar dem til legen vil få legehjelp. Sykehuset understreker samtidig at selv om timene er fulle, har ikke andre barn mulighet til å oppsøke lege eller undersøkelse. Det er ikke nødvendig å forlenge køen med gjennomsnittlig 50 påmeldingsplasser per dag. Derfor inviterer sykehuset foreldre til å avlyse timene dersom noe uplanlagt skjer, og dermed gi andre barn mulighet til å oppsøke lege tidligere.

I går, på Ukrainas uavhengighetsdag, satte de ukrainske væpnede styrkene i gang en operasjon på den russisk-okkuperte Krim, hvor blant annet det ukrainske nasjonalflagget ble heist, meldte hovedetterretningsavdelingen i Ukrainas forsvarsdepartement.

I mellomtiden sa det russiske forsvarsdepartementet at det hindret et ukrainsk angrep på Krim-halvøya som involverte 42 droner, fredag ​​kveld. Eksplosjoner ble hørt på Krim, inkludert i Simferopol, Hvardiysk, nær Cape Mechanom og Cape Tarkhankut. Nødetatene har ikke registrert skader på sivil infrastruktur.

Dødsfallet til Yevgenii Prigozhin, grunnlegger av leiesoldatgruppen «Wagner», vil ikke ha noen vesentlig innvirkning på stabiliteten i Russlands interne politikk og regime på kort sikt, ifølge en vurdering fra Kontoret for beskyttelse av grunnloven.

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *