Telia lanserer briller som viser kommunikasjonsbølger

«Mange av oss har allerede erfart at en smarttelefon i et bestemt rom kobler seg fra nettverket eller at Internett rett og slett er for svakt for komfortabel bruk. Et stort antall slike problemer oppstår fra en suboptimal plassering av WLAN-ruteren eller et utilstrekkelig antall forsterkere. Brilleløsningen med utvidet virkelighet vil tillate våre ingeniører å unngå disse feilene ved å visuelt representere hvordan hvert Wi-Fi-nettverks bølger forplanter seg i rommet og gi råd om hvordan de kan forsterkes,» sier Nerijus Šeputis, Telia Customer Service Manager.

Selv om WLAN utvikler seg ganske raskt og i dag ingen bolig- eller administrasjonsbygg kan klare seg uten WLAN, bringer fremgang ifølge eksperter nye utfordringer. Nyere Wi-Fi 5, Wi-Fi 6 og snart lanserte Wi-Fi 7-standarder bruker høyere frekvensbølger som garanterer bedre hastigheter og mer stabilitet, men har mye dårligere penetrasjon gjennom vegger og andre hindringer. Dette gjør det vanskeligere og krever mer utstyr for å jevnt dekke hele bygningsområdet med en sterk blanding.

«Hvis du plasserer WLAN-ruteren to skritt nærmere eller lenger unna, kan du for eksempel bestemme i hvilken oppløsning du kan se serier på soverommet og om du kan delta på videokonferanser i studiet uten å rykke.» Det var det ikke mulig med de tilgjengelige verktøyene for å justere dekningen like presist som teknikerne som gikk til kundene hele tiden måtte se på signalstyrkemålerens skjermer og prøve å forbedre forbindelsen. «Med de nye brillene kan dette arbeidet gjøres mye mer presist, effektivt og med høyere kvalitet,» avslører intervjueren fordelene med verktøyet.

Etter å ha distribuert Magic Leap AR med SeeSignal-programvare aktivert, får teknikeren «superkreftene» til å se bølgene og egenskapene til alle Wi-Fi-nettverk som kommer inn i rommet. Ved hjelp av augmented reality-teknologi, komplekse algoritmer for romlig arrangement av data og kunstig intelligens, vises signalene til forskjellige nettverk i rommet med streker, hvis farge lar deg umiddelbart vurdere styrken deres på et gitt sted – grønt betyr sterk forbindelse, og rød betyr en svak forbindelse.

Ved å nærme deg dashbordet og klikke på det med hånden, får du tilleggsinformasjon om styrken til nettverket i desibel og frekvensen på forbindelsen som brukes. Pilen som er synlig på høyre side av synsfeltet indikerer til og med i hvilken retning og hvor signalet kommer fra, og anbefalinger for å optimalisere forbindelsen vises på skjermen. Dette sparer tid, fordi en spesialist på få minutter kan vurdere nøyaktig hvor det er best å installere en WLAN-ruter, om det trengs forsterkere i lokalene og i så fall hvor mange.

Men å forbedre WiFi-tilkoblingen er bare en av bruksområdene til disse brillene. SeeSignal kan vise både Bluetooth og mobilbølger. Derfor er det planlagt å bruke smartbrilleløsningen i fremtiden ved å installere ulike sensorer av Internet of Things-teknologi og forbedre ytelsen til 4G og 5G i et spesifikt område eller lage mer nøyaktige kart over dekningen deres.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *