Vi skal til sjøen i november

  • Hvordan klimaendringer påvirker turismen
  • Stadig flere vil søke friskhet i skandinaviske land

Klimaendringer vil endre feriepreferansene våre og hvor vi drar for å slappe av, rapporterer turoperatører. Det har allerede blitt klart at vintersesongen for skiløpere har endret seg og i stedet for desember, som ikke er snørik, kan det også trenes på ski i april. Det samme gjelder for sommersesongen: vi skal til stranden i Hellas til midten av november.

En annen endring vil være at land i nord vil bli mer og mer attraktive for folk som ønsker å unnslippe den forferdelige varmen i sør. «Reisesesongen er i endring, starter tidligere på våren og slutter til høsten,» sa TUI-administrerende direktør Sebastian Ebel. Han kom med kommentarene midt i en sommer preget av ekstreme værforhold i Sør-Europa og etter å ha kunngjort at TUI kan få ekstra kostnader på opptil 25 millioner euro for evakuering av tusenvis av turister i slutten av juli på grunn av brannene på den greske øya . øya Rhodos.


Selskapet måtte sende fly for å frakte rundt 10.000 mennesker fra øya og midlertidig kansellere og slutte å akseptere feriebestillinger fra flere europeiske land.

Selskapet reorienterer derfor fokuset og kan tilby flere ferieturer til skandinaviske land, Nederland, Polen og Belgia.

Også destinasjoner som Nord-Norge melder om økt etterspørsel, melder turoperatører.

Vesterolen i Nord-Norge har tatt imot gjester fra Sentral- og Sør-Europa som kom hit for å unnslippe varmen, ifølge regionens turistinformasjonsplattform. Dette førte til at det ble opprettet flere direktefly til Nord-Norge, skriver «Dnevnik».

Foreløpig er Middelhavsregionen Europas mest populære blant turister, men bestillinger for land som Danmark, Finland, Nederland, Norge og Sverige øker sammenlignet med fjoråret, ifølge Mastercard-data sitert av Reuters og BTA.

Reiseteknologiselskapet Amadeus forventer at rekordtemperaturer vil øke interessen for destinasjoner som Finland, Norge, Sverige og Island allerede neste år. Selskapet gjennomførte en undersøkelse av forbrukere fra Storbritannia, Frankrike, USA, Tyskland og Singapore.

Totalt sett forventes den globale reiseetterspørselen å vokse 22 % fra år til år i 2023 og 6 % i 2024, sa Moody’s. Billettprisene, som i noen tilfeller har økt med tosifrede prosenter siden pandemien, forventes ikke å falle.

«Alle setter priser basert på etterspørsel, og det er den grunnleggende økonomiske ligningen,» sa Jozef Varady, administrerende direktør for budsjettselskapet Wizz Air, til Reuters.

Haley Berg, sjeføkonom i nettreisebyrået Hopper, sa på sin side at reisende i Europa og Asia neppe vil dra nytte av et betydelig prisfall denne høsten. Hun forventer at flybillettene på langdistanse internasjonale ruter forblir høye inntil tilbudet overstiger nivåene før pandemien, etterspørselen normaliseres og flydrivstoffprisene faller ytterligere. , men fortsatt omtrent 20 % lavere enn det pre-pandemiske besøksvolumet rapportert i mai 2019, ifølge U.S. National Travel and Tourism Administration.

Se alle aktuelle nyheter fra Standartnews.com

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *