Buka, president i volleyballforbundet i Latvia, valgt til president i den latviske olympiske komité / Artikler

50 % pluss én, eller minimum 53 stemmer, kreves for å velge en midlertidig president.

Tre kandidater ble nominert til stillingen som LOK-president – Det latviske volleyballforbundets president Jānis Buks, det latviske moderne femkampens ærespresident Andris Feldmanis og det latviske roforbundets president Gunta Vlasenko. Feldmanis fikk 24 stemmer, og Vlasenko – bare fem.

Buk fremhevet at hans prioriteringer i det kommende året vil være revisjon av LOK-funksjoner, videreføring av eksisterende programmer og opprettelse av et rammeverk for konsolidering og samling av store idrettsorganisasjoner under LOK-fanen. I samtaler med journalister tirsdag gjentok han at han ville være overgangspresident og et år senere, når neste LOK-presidentvalg avholdes, vil ikke Buk stille.

Jānis Buks om prioriteringer i stillingen som LOK-president

I tillegg til å bli president i LOK, må Bukas trekke seg fra presidentstolen i volleyballforbundet, mens Kārlis Lejnieks vil fortsette å påta seg oppgavene som generalsekretær i den olympiske komité. Raimonds Vējonis, president for Latvian Basketball Union, og Aivars Platonovs, president for Latvian Swimming Federation, ble valgt til visepresidenter i LOK tirsdag.

Det er rapportert at Georges Tikmers i midten av mai forlot stillingen som LOK-president, og kom under medias oppmerksomhet på grunn av en mulig interessekonflikt. Nå prøver LOKs generalforsamling å finne en ny president for ett år, for i 2024 er det planlagt valg for en hel syklus, det vil si fire år.

Skrivefeil?

Marker tekst og trykk Ctrl+Enterå sende tekstbiten som skal rettes til redaktøren!

Marker tekst og trykk Rapporter feil knappen for å sende tekstutdraget for retting til redaktøren!

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *