Liepāja er vertskap for en etappe i europamesterskapet i rally denne helgen; 58 mannskap starter / Artikler

Det raske grusrallyet finner sted på Kurzeme-veien for 11. gang. Det er håp om at rallyet neste år skal bli til «Tet Rally Latvia» og også bli en etappe for verdensmesterskapet i rally (WRC). Men dette året er bare en del av ERC-kalenderen.

Rallyets baseby er Liepāja, hvor åpningen og avslutningen av konkurransen vil finne sted. I mellomtiden er det planlagt fartsetapper i hele Kurzeme – på veiene rundt Tukums, Talsi, Kuldiga og Liepāja. Totalt, på to dager, skal utøverne konkurrere i 10 fartsetapper med en distanse på nesten 184 kilometer.

Mārtiņš Sesks – en av sesongens ledere – er også i gang

Blant rallydeltakerne var førere med WRC-erfaring og Mārtiņš Sesks fra Liepāja. Den innenlandske rallyføreren har for øyeblikket andreplassen i sesongtabellen. Sesks, som vert og vinner av fjorårets Liepāja-rally, kan være en referanse for andre syklister.

Sexks med sjåføren Renars Franci vil bli å se på banen i bilen «Škoda Fabia RS Rally2» med det femte startnummeret, forberedt til konkurransen av det latviske rallyteamet «Sports Racing Technologies».

Det latviske mannskapet begynte først å kjøre med den siste generasjonen «Škoda»-kjøretøyer i år, men på tredje etappe av sesongen i Polen klarte de å vinne.

Sesks fortalte Radio Latvias «Piespēle»-program at full konsentrasjon for løpshelgen begynner allerede mandag.

Mārtiņas Seskas mannskap på scenen på ERC Poland 2023.

Foto: «Tet Rally Liepāja»

Det første startnummeret i rallyet ble tildelt sesongens leder, erfarne New Zealanderen Hayden Padon, som starter i kjøretøyet «Hyundai i20 N Rally2». Andreplassen gikk til Mads Ostberg («Citroën C3 Rally2») fra Norge, som i likhet med Padon også har fått erfaring i WRC.

Rallyarrangørene forventer en interessant konkurranse

Totalt 20 mannskaper skal konkurrere i ERC-konkurransen om den sterkeste «Rally2»-bilen på Kurzeme-veiene. I tillegg til de allerede nevnte utøverne, kunne også fjorårets europeiske rallymester Efrens Larena («Škoda Fabia RS Rally2») kjempe om seieren i Liepāja. Raske løp forventes også fra den franske føreren Mathieu Franceschi (“Skoda Fabia Evo Rally2”), Miko Heikilas fra Finland (“Skoda Fabia Evo Rally2”) og Georga Liname fra Estland (“Hyundai i 20 N Rally2”).

Det er verdt å merke seg at flertallet av pilotene kunne delta i ERC-løpene i løpet om de høyeste plassene, noe som «sikrer et uforutsigbart og interessant løp for både tilskuere og utøverne selv», sa konkurransearrangørene.

Totalt vil årets «Tet Rally Liepāja» være representert av 27 land, hvorav Italia har den største representasjonen med 8 mannskaper. Påmeldingslisten inkluderer biler fra åtte forskjellige bilprodusenter, hvor det mest populære inngangsvalget er «Skoda Fabia» som skal brukes av 17 mannskaper, mens «Ford Fiesta» og «Peugeot 208» følger etter med 15 og 12 biler. , Hver.

Startnummer 42 og 43 ble ikke brukt på rallyet, for å minnes den irske rallyføreren Craig Breen og den amerikanske sjåføren Ken Block, som døde tidligere i år. Begge utøverne starter vanligvis løpet med henholdsvis nummer 42 og 43. Brīns har konkurrert i den latviske ERC-etappen fem ganger, også vunnet i 2015, mens Bloks to ganger har deltatt i verdensmesterskapet i rally i Riga.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende et stykke tekst som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter feil knappen for å sende tekstbiter for retting til redaktøren!

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *