RFS-spillere passerte trygt den første kvalifiseringsrunden i Conference League, «Riga» FC gikk også videre / Artikler

(pluss inngangen til «Riga» FC i den andre kvalifiseringsrunden)
RFS slo Skopje «Makedonija» 4-1 og vant 5-1 på totalt to kamper. Cedric Cuadio scoret to mål for RFS, mens Stefan Panič og Andrej Ilič scoret ett mål. Det latviske laget møter Masazir fra Aserbajdsjan i andre runde av kvalifiseringen.

«Riga» tapte mot «Vikingur» fra Reykjavík med en poengsum på 0:1, men vant i totalt to kamper med 2:1. I andre runde møter Riga «Kecskemeti» fra Ungarn.

På Sloka Stadium kom kampens første farlige øyeblikk i det 11. minutt, da etter Samir Fazlis avgang var det kun keeper Pavel Steinbors ferdigheter som reddet RFS fra å slippe inn. I andre omgang hadde Riga-folket flere sjanser til å nå en scoring på 1:0, som de utnyttet sist. Først, i en episode, skjøt Izmaels Diamonde over fra kloss hold, men så ble Andrej Ilićs heading nøytralisert av motstanderens keeper Hristijans Stevkovskis.

To minutter fra pause la Cuadio en pasning mellom flere spillere og skjøt mot mål, og avsluttet et effektivt spill av Emerson Deusleisan og Ilic.

Motstanderne startet andre omgang mer aktivt og deres innsats resulterte i et mål, i det 50. minutt spikret Kristijan Stojkoski en presis heading. Men i det 58. minutt, etter Emersons pasning, flyttet Cuadio ballen forbi keeperen og sørget for 2:1.

RFS-fotballspiller Cedric Kuadio om kampen mot «Makedonija»

I kampens 68. minutt, etter et hjørnespark av Petr Mareš, sendte Paničs ballen i nettet med hodet, noe som styrket RFS-lagets overtak både i kamper og i antall. Fire minutter før slutt på ordinær tid scoret Iličs på samme måte etter å ha blitt satt opp av Jānis Ikaunieks – 4:1.

RFS vant den første etappen borte 1–0, med Ilić som scoret det eneste målet.

«Riga» spilte også den andre kampen torsdag.

Spillinnsikt «Riga» FC på Island

I første omgang scoret «Vikingur» nesten, i kampens 36. minutt, etter en corner, traff kaptein for hjemmelaget, Nikolaj Hansen, stolpen.

I andre omgang gikk kampen uten store endringer inntil i det 83. minutt sørget Helgi Gudjonsson for 1:0 til Reykjaviks side etter å ha krysset nettet med et skudd fra kloss hold. Det neste minuttet, etter Logi Thomasons spark, fløy ballen forbi målet voktet av Nilas Tom Purinis.

I de siste sekundene av kompensasjonstiden gjorde hjemmelaget et farlig skudd i 16-meteren blant en mengde spillere, men ballen nådde ikke mål.

I den første kampen på «Skonto» stadion vant «Riga» 2:0, mål scoret av Douglas Aureliu og Marko Reža.

Auda, som vant den latviske cupen forrige sesong, har allerede sikret seg en plass i andre runde i kvalifiseringen til konferanseligaen. Det latviske laget, som gjør sin Eurocups-debut, møter Trnava «Spartak» i andre runde. I tillegg flyttet «Valmiera», som ikke besto den første runden av UEFA Champions League-kvalifiseringen, til Conference League-kvalifiseringen.

Finalen finner sted 29. mai 2024, men stedet er ennå ikke bestemt.